Skip to main content

Na de moord op van de Roemeense dictator Ceausescu en zijn vrouw Elena is er, gedurende een aantal jaren, veel confronterende informatie in de media geweest. De ellende in Roemenië was onmenselijk en onbeschrijfelijk groot. De erfenis van decennia lange onderdrukking. 

Nadat ik met eigen ogen de gruwelijke realiteit van het leven in Roemenië gezien en geroken had, heb ik de motivatie om een bijdrage te geven voor verbetering nooit meer losgelaten. Een aantal jaar na mijn eerste bezoek aan Roemenië, heb ik ook Moldavië en Oekraïne bezocht met dezelfde motivatie als resultaat. 

Inmiddels zet ik mij al 24 jaar vrijwillig en met veel liefde in voor armoedebestrijding in deze landen. Dat doen wij door financiële steun, maar ook door er zelf regelmatig te zijn (reizen doen wij altijd op eigen kosten en overnachten doen we bij onze contactpersonen thuis). Onze stichting zet samen met lokale partners projecten op. Allemaal tegen armoede en bijna allemaal om het leven van kinderen een stukje mooier te maken.

Het stichtingsbestuur bestaat uit mijn gemotiveerde man (Paul Hulst) als penningmeester en mijn zoon (Vincent Hulst) als secretaris en mijzelf als voorzitter. En wanneer we naar één van de landen reizen, betalen we zelf de reiskosten zodat de inkomsten in zijn geheel naar de projecten gaan.

Wil je onze stichting steunen? Klik hier voor meer informatie.

Marianne van der Horst – Voorzitter