Skip to main content

De contactorganisatie in Moldavië is ‘Step by Step,’  waarbij de directrice, Cornelia Cincilei de contactpersoon is en gesitueerd is in de hoofdstad, Chisinau.

Project inhoud; het laten drukken van schoolboeken sets voor kinderen van 2-3 jaar, 4-5 jaar en 6-8 jaar.

Wat is het doel van ‘Step by Step’ ?

Step by Step (SbS) heeft als doel om bij zoveel mogelijk scholen in het hele land het strenge Sovjetsysteem te vervangen door een schoolsysteem waarbij kinderen het fijn vinden om naar school te gaan, beginnend met de peuterleeftijd tot eind basisschoolleeftijd. Ook geeft  SbS de docenten een opleiding om in dit schoolsysteem te kunnen werken. Tevens krijgen ouders en verzorgers begeleiding in het systeem omdat zijzelf niet gewend zijn om leren leuk te vinden maar ook om de kinderen te kunnen helpen met hun huiswerk.  Daarnaast zijn zij vaak zelf analfabeet.

‘Step by Step’ is in 1999 opgericht in Nederland en is nu een grote internationale organisatie die zich over bijna de hele wereld richt op de modern onderwijs met respect voor elkaar en omgeving. Het onderwijssysteem is vergelijkbaar met ons westers systeem maar heeft wel een achterstand weg te werken van vreselijke armoede. Het bijbrengen van zelfrespect en eigenwaarde voor de kinderen  is hier een belangrijk aspect van. Hier worden eenvoudige spelletjes voor gebruikt. Ook wordt waardering van de natuur bijgebracht en sociale vaardigheden worden zeker ook niet vergeten om uiteindelijk goed te kunnen functioneren in de samenleving.

SbS scholen hebben extra aandacht voor kwetsbare gezinnen en hun kinderen en is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een groot educatief succes. Menig docent is vroeger leerling geweest bij één van de scholen!

Het is de moeite waard de SbS site te bekijken en u zult begrijpen waarom wij deze organisatie graag ondersteunen met het laten drukken van schoolboeken. Want goed onderwijs is de basis van armoedebestrijding.  www.issa.nl

Wilt u dit project steunen? Neem contact op